Selçuk Yaşar Ödülü | 1. Selçuk Yaşar Ödülü
Selçuk Yaşar’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan gençliğe ve çağdaşlık ülküsüne adayarak gerçekleştirdiği hedefi Yaşar Üniversitesi, Selçuk Yaşar Ödülü ile kurucusunun vizyon mirasını Türkiye’nin dört bir yanına taşıyor. Bu yıl ilk kez verilecek Selçuk Yaşar Ödülü, yeniliği, toplumsal faydayı ve geleceğin Türkiye’sini hedefleyen cesur insanların çalışmalarını kutlamayı, başarılarını tüm Türkiye’ye duyurmayı ve Türkiye’den dünyaya açılan yeni hayallere güç vermeyi hedefliyor.
15893
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15893,page-child,parent-pageid-16968,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

1. Selçuk Yaşar Ödülü

Ahmet Fahri YİĞİTBAŞI

Başkan

Almanya Aachen Teknik Üniversitesinde Makina Mühendisliği eğitimi ve Yakıt Mühendisliği dalında Yüksek Lisansını takiben, iş hayatına 1987’de Union Kraftstoff’ta başlamıştır. Botaş Ambalaj’da 1990-1996 arasında Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük, 1996-2015 arasında Yaşar Holding Boya ve Kimya Grubunda Başkan Yardımcılığı ve Grup Başkanlığı yapmıştır.

2010’dan itibaren Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve 2015 yılından itibaren de Dyo Boya Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili, Desa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı olarak görevlerini sürdürmektedir. Türkiye Boya Sanayicileri Derneği’nde kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış, 2007-2009 ve 2017-2019 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Ahmet Fahri Yiğitbaşı, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESİAD) üyesidir.

Cansen BAŞARAN-SYMES

Üye

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1981 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Pricewaterhouse’un (PW) kuruluş aşamasında şirkete katılıp 2013 yılının Nisan ayına kadar PwC’de çeşitli kademelerde görev almıştır. 1983 yılında PW Kopenhag ofisinde, 1989 yılında da PW Londra ofisinde çalışmıştır. 1990 yılında PW Avrupa firmasında ortaklığa kabul edilmiştir. 1 Temmuz 1998 tarihinde PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Ülke Başkanlığı görevine atanmış ve 2012 yılı sonuna kadar bu görevi yürütmüştür. 1998-2005 yılları arasında PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi yönetim kurulu üyeliği ve 2005-2008 yılları arasında PwC Avrupa Bölgesi (Eurofirm) yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Nisan 2014 tarihi itibariyle Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

Prof. Dr. Nihat BERKER

Üye

Sabancı Üniversitesi’nde 2009 – 2016 yılları arasında Rektör olarak görev yapmıştır. MIT Emeritus Fizik Profesörü Nihat Berker’in Fizik ve Kimya’dan çift Lisansları MIT’den, Fizikten yüksek lisans ve doktorası Illinois (Urbana-Champaign) Üniversitesindendir. Harvard Üniversitesinde postdoctoral araştırmalarından sonra, 1979-1999’da MIT’de öğretim üyeliği yapmıştır ve 1988-2004’de MIT Profesörü olmuştur.

1999’da Türkiye’ye kesin dönmüş ve aralıksız lisans, lisansüstü, lise öğrencilerine; ve ayrıca herkese açık dersler vermiştir. İTÜ’de Fizik Bölümü Başkanlığı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Koç Üniversitesinde Profesörlük yapmıştır.

Günümüzde ise Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak bilimsel ve akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Dr. Yılmaz ARGÜDEN

Üye

Dr. Argüden, Tarsus Amerikan Koleji’ni Üstün Başarı Ödülü ile Boğaziçi Üniversitesi’ni ise hem Birincilik, hem de öğrenci liderliği için Rektör Ödülü alarak tamamladı. Hem lise, hem de üniversite yıllarında Türkiye Şampiyonu olan okul basketbol takımlarında oynadı. Doktora için NATO bursuyla ABD’ne giden Dr. Argüden, Stratejik Analizler konusundaki doktorasını Üstün Başarı Ödülü ile the RAND Graduate Institute’dan aldı.

Stratejik Liderlik, Üstün Vatandaşlık, Seçkin Kariyer gibi birçok ödül sahibi olan Dr. Argüden, yaşam kalitesini geliştirme çalışmaları nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu tarafından Geleceğin 100 Global Lideri arasına seçilmiştir. Dr. Yılmaz Argüden deneyimlerini özel sektörden, kamu sektörüne ve uluslararası kuruluşlara; sivil toplum örgütlerinden, akademik hayata kadar geniş bir yelpaze ile paylaşmaya devam etmektedir.

Prof.Dr. Arif HEPBAŞLI

Üye

1958 İzmir doğumludur. 10 yılı sanayi şirketlerinde ve geri kalanı 1996 yılından beri, yurt içi ve dışında farklı üniversitelerde öğretim üyesi olarak (sanayi öncesi yaklaşık 5 yılı Araş. Gör. olarak), 40 yıldır enerjiyle ilgili konular hakkında çalışmaktadır. 665’ten (320`den fazlası SCI kapsamında makale) fazla bilimsel yayının yazarı/ortak yazarıdır. 20 Kasım 2022 tarihi itibariyle, Web of Science (WOS) kategorisinde akademik ayak izi (h-indeks) 66 ve atıf sayısı 12.709 (kendi atıfsız) iken, Google Akademik kapsamında, h-indeks: 86 (23.253 atıf) ve Scopus kapsamında ise, h-indeks: 69 (15.724 atıf)’dur. Prestijli bilimsel dergilerin Uluslararası Yayın Danışma Kurulu Üyesi olup, ayrıca enerjiyle ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilere ve projelere de hakemlik yapmaktadır. 2017 yılından beri Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Enerji Çalışma Grubu’nda yer alırken, 2019 yılında TÜBA Asli Üyesi olarak seçilmiştir.