Selçuk Yaşar Ödülü | 2. Selçuk Yaşar Ödülü
Selçuk Yaşar’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan gençliğe ve çağdaşlık ülküsüne adayarak gerçekleştirdiği hedefi Yaşar Üniversitesi, Selçuk Yaşar Ödülü ile kurucusunun vizyon mirasını Türkiye’nin dört bir yanına taşıyor. Bu yıl ilk kez verilecek Selçuk Yaşar Ödülü, yeniliği, toplumsal faydayı ve geleceğin Türkiye’sini hedefleyen cesur insanların çalışmalarını kutlamayı, başarılarını tüm Türkiye’ye duyurmayı ve Türkiye’den dünyaya açılan yeni hayallere güç vermeyi hedefliyor.
17000
page-template-default,page,page-id-17000,page-child,parent-pageid-16968,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

2. Selçuk Yaşar Ödülü

Ahmet Fahri YİĞİTBAŞI

Başkan

Almanya Aachen Teknik Üniversitesinde Makina Mühendisliği eğitimi ve Yakıt Mühendisliği dalında Yüksek Lisansını takiben, iş hayatına 1987’de Union Kraftstoff’ta başlamıştır. Botaş Ambalaj’da 1990-1996 arasında Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük, 1996-2015 arasında Yaşar Holding Boya ve Kimya Grubunda Başkan Yardımcılığı ve Grup Başkanlığı yapmıştır.

2010’dan itibaren Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve 2015 yılından itibaren de Dyo Boya Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili, Desa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı olarak görevlerini sürdürmektedir. Türkiye Boya Sanayicileri Derneği’nde kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış, 2007-2009 ve 2017-2019 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Ahmet Fahri Yiğitbaşı, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESİAD) üyesidir.

PROF.DR. AHMET EVİN

Üye

Prof.Dr. Ahmet Evin, lisans derecesini Columbia Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümden 1966 yılında almıştır. Aynı yıl, Columbia Üniversitesi’nde William Mitchell Fellow ünvanı alan Evin, 1973 yılında Orta Doğu Çalışmaları ve Kültürel Tarih dalında doktora derecesi aldı.

Ahmet Evin, İstanbul Politikalar Merkezi’nde Kıdemli Uzman, Sabancı Üniversitesi’nde Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Profesörü ve Jean Monet Kürsüsü Üyesidir. Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin Kurucu Dekanı olan Evin, Sabancı Üniversitesi’ndeki görevinden önce New York Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi (aynı zamanda, üniversitenin Ortadoğu Bölümü Başkanlığını yapmıştır), Hamburg Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde (Siyaset Bilimi Bölüm Başkanlığı’nı üstlenmiştir) ders vermiştir.

Günümüzde ise Avrupa Birliği’nin genişlemesi, sürecin Türkiye ve bölge için önemi ve Transatlantik ilişkilerine etkisi Ahmet Evin’in güncel olarak çalıştığı konular arasındadır.

Prof.Dr. Gürbüz GÜNEŞ

Üye

Prof.Dr. Gürbüz GÜNEŞ 1993 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisansını 1997 yılında, doktorasını ise 2001 yılında Amerika’da Cornell Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yardımcı doçentlik ve doçentlik yaptıktan sonra yine İTÜ’de 2013 yılında profesör olarak atanarak görevine devam etmektedir. Prof.Dr. GÜNEŞ 2012-2014 yılları arasında TÜBİTAK Enstitü Müdürü olarak, 2014-2018 yılları arasında İTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır.
Günümüzde ise gıda teknolojileri, gıda hijyeni ve üretimi, temel işlemler, gıda ambalajlama vb. konularda araştırmalarına devam eden Prof.Dr. GÜNEŞ’in ulusal ve uluslararası pek çok akademik yayını bulunmaktadır.

Prof.Dr. Arif HEPBAŞLI

Üye

1958 İzmir doğumludur. 10 yılı sanayi şirketlerinde ve geri kalanı 1996 yılından beri, yurt içi ve dışında farklı üniversitelerde öğretim üyesi olarak (sanayi öncesi yaklaşık 5 yılı Araş. Gör. olarak), 40 yıldır enerjiyle ilgili konular hakkında çalışmaktadır. 665’ten (320`den fazlası SCI kapsamında makale) fazla bilimsel yayının yazarı/ortak yazarıdır. 20 Kasım 2022 tarihi itibariyle, Web of Science (WOS) kategorisinde akademik ayak izi (h-indeks) 66 ve atıf sayısı 12.709 (kendi atıfsız) iken, Google Akademik kapsamında, h-indeks: 86 (23.253 atıf) ve Scopus kapsamında ise, h-indeks: 69 (15.724 atıf)’dur. Prestijli bilimsel dergilerin Uluslararası Yayın Danışma Kurulu Üyesi olup, ayrıca enerjiyle ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilere ve projelere de hakemlik yapmaktadır. 2017 yılından beri Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Enerji Çalışma Grubu’nda yer alırken, 2019 yılında TÜBA Asli Üyesi olarak seçilmiştir.

Prof.Dr. Banu ONARAL

Üye

Prof. Dr. Banu ONARAL, Drexel Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesinin Kurucu Dekanı ve H.H. Sun Kürsü Profesörüdür. Biyomedikal Mühendislik üzerine doktorasını 1978’de Pennsylvania Üniversitesi’nden, Elektrik Mühendisliği BSEE (1973) ve MSEE (1974) diplomalarını da Boğaziçi Üniversitesi’nden almıştır. 1979’dan itibaren Drexel Üniversitesinde Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (Electrical and Computer Engineering) bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmış ve Biyomedikal Mühendisliği ve Bilimleri Enstitü üyesi olarak görev almıştır. 1980-81 ve 1987-88 yıllarında iki kez Boğaziçi Üniversite’sinde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 1998 yılında ilk disiplinlerarası fakülte olan Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesini kurmuştur. Ocak 2015’den itibaren ‘Küresel İnovasyon Ortaklıkları’ Rektör danışmanlığı görevini almıştır.
Dünyanın ilk biyomedikal mühendislerinden olan Prof. Dr.Banu Onaral biyomedikal mühendisliğinin yeni endüstrinin temellerini atacak bir meslek olduğunu belirtiyor.