Selçuk Yaşar Ödülü | 3. Selçuk Yaşar Ödülü
Selçuk Yaşar’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan gençliğe ve çağdaşlık ülküsüne adayarak gerçekleştirdiği hedefi Yaşar Üniversitesi, Selçuk Yaşar Ödülü ile kurucusunun vizyon mirasını Türkiye’nin dört bir yanına taşıyor. Bu yıl ilk kez verilecek Selçuk Yaşar Ödülü, yeniliği, toplumsal faydayı ve geleceğin Türkiye’sini hedefleyen cesur insanların çalışmalarını kutlamayı, başarılarını tüm Türkiye’ye duyurmayı ve Türkiye’den dünyaya açılan yeni hayallere güç vermeyi hedefliyor.
17201
page-template-default,page,page-id-17201,page-child,parent-pageid-16968,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

3. Selçuk Yaşar Ödülü

Ahmet Fahri YİĞİTBAŞI

Başkan

Almanya Aachen Teknik Üniversitesinde Makina Mühendisliği eğitimi ve Yakıt Mühendisliği dalında Yüksek Lisansını takiben, iş hayatına 1987’de Union Kraftstoff’ta başlamıştır. Botaş Ambalaj’da 1990-1996 arasında Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük, 1996-2015 arasında Yaşar Holding Boya ve Kimya Grubunda Başkan Yardımcılığı ve Grup Başkanlığı yapmıştır.

2010’dan itibaren Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve 2015 yılından itibaren de Dyo Boya Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili, Desa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı olarak görevlerini sürdürmektedir. Türkiye Boya Sanayicileri Derneği’nde kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış, 2007-2009 ve 2017-2019 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Ahmet Fahri Yiğitbaşı, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESİAD) üyesidir.

AYŞEGÜL İLDENİZ

Üye

1969 yılında doğmuştur. Silikon Vadisi ve İstanbul’da inovasyon, teknoloji, gelecek vizyonu konularında öncülük yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Ayşegül İldeniz’in San Francisco State Üniversitesi’nden Dijital İletişim konusunda yüksek lisans derecesi vardır. 1998 yılında katıldığı Intel şirketinde sırasıyla Türkiye Genel Müdürlüğü; Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanlığı ve Avrupa Yönetim Kurulu üyeliği ve Silikon Vadisi’ndeki Intel Merkez Ofisi’nde Yeni Teknolojiler Grubu Dünya Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2016-2018 yıllarında Silver Spring Networks Şirketi’nde COO olarak görev yapmıştır.

2015 yılında ABD’nin en prestijli yayınlarından Fast Company tarafından “Dünyanın en yaratıcı ilk 100 kişisi” ve TOA (Turks of America) tarafından Amerika’nın en etkili 3. Türk kadını, Türkiye’de ise Dünya Gazetesi tarafından 2004’te “Yılın Bilişim Kadını”, 2006’da “Yılın Kadın Yöneticisi” seçilmiştir. Vestel Elektronik Sanayi, Vestel Beyaz Eşya Sanayi, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ ve Eczacıbaşı Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CENGİZ ULTAV

Üye

1950 yılında doğmuştur. Sırasıyla Ankara Fen Lisesi (1968), ODTÜ Elektrik Mühendisliği, (Lisans-1972, Yüksek Lisans-1975) mezunudur. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesidir.

Türkiye’de Bimsa ve İnfo firmalarında ve yurt dışında Dornier System GmbH’da teknik ve yönetim görevleri aldıktan sonra, NCR firmasında Genel Müdür Yardımcılığı ve Sun Microsistemler A.Ş.’de Genel Müdür olarak çalıştı. Aynı dönemlerde Koç, Sabancı, Eczacıbaşı Gruplarına danışmanlık hizmetleri verdi. Vestel Elektronik A.Ş.’de Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır.

Birleşmiş Milletler UNDP kuruluşu için Vietnam’da danışmanlık yapmıştır. Türkiye Bilişim Vakfı ve Unix Kullanıcıları Derneği kurucu üyesi ve Microsoft’un Çözüm Geliştirme Disiplini konusunda sertifikalı danışmanıdır.

PROF. DR. ÖZNUR ÖZKASAP

Üye

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesidir. Araştırma alanları arasında dağıtılmış sistemler, enerji verimliliği, bulut depolama ve bilgi işlem, mobil ve araç amaçlı ağlar, ölçeklenebilir güvenilir çok noktaya yayın protokoller, dağıtılmış sistemlerde güvenlik ve bilgisayar ağları yer almaktadır.

TÜBİTAK-NATO bursu ile Cornell Üniversitesi’nde doktora çalışmaları yürütmüştür. Doktorasını 2000 yılında Ege Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Future Generation Computer Systems Dergisi Alan Editörü ve Association for Computing Machinery’nin (ACM-W Europe) Ulusal Temsilcisi olarak görev yapmaktadır.

2012 yılında Türk Telekom İşbirlikçi Araştırma Ödülü’nü ve 2004 yılında TÜBİTAK Kariyer Ödülü’nü almıştır.

PROF. DR. SELİM BALCISOY

Üye

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesidir. 1996 yılında ETH Zürih’den Elektronik Mühendisliği Lisans derecesini aldı. 2001 yılında EPFL Lozan’da Bilgisayar Bilimleri alanında ‘Gerçek ve Sanal Dünyalar arasında Etkileşim Tekniklerinin Analizi ve Geliştirilmesi’ konusunda Doktorasını tamamladı.

2001-2004 yılları arasında Nokia Araştırma Merkezi’nde (ABD) kıdemli araştırma mühendisi olarak mobil grafikler konularında çalıştı. Dr. Balcısoy’un araştırma alanları: Veri bilimi, veri analitiği, görsel analiz, artırılmış gerçeklilik, sanal gerçeklilik, kültürel miras ve mobil grafiklerdir.

60’dan fazla uluslararası hakemli dergi ve konferanslarda yayınları ve bir adet ABD patent ofisi patenti bulunmaktadır.